Feel the music


JAG SKA GUNGA <3

Your strength is so hard to find

Ska sova snart. Ligger hemma hos Cattis och ska sova här ikväll.

Dagen har varit händelserik. Det började med att jag som sagt var skickade iväg det ökända mejlet. Sen blevdet dusch och Robert och Hannan plockade upp mig vid tolv. Det blev en lång lunch på Ceder. Libanesiskt är himmelrike. Ceder på Cityringen uppe vid Glada Oxen och Biljardsalongen är att rekommendera starkt.
Sen gick jag till pappas jobb, kollade om jag fått svar på mitt mejl. Men nej.
Då ringer dom och säger att de försökt fått tag i mig igår och att de vill att jag ska komma på en till intervju! Sjukt lycklig ringde jag runt och mötte sedan upp Emma och Sara.
Men jag begav mig hemåt efter bara en halvtimma. Väl hemma blev det välbehövlig sömn och sen åkte jag ut till Stenby och mötte upp Petra. Hon var brun, Men puss på henne att hon äntligen är hemma från Spanien.
Intervjun gick jättebra, sedan åkte jag och tjejerna hem till Petra, lagade tacos och badade bubbelbad.
Mycket älskvärda dom där tre<3

Nu blir det sleep, jag är så trött att jag skriver fel ord....

Mamma är säkert nöjd

Jag är helt slut mentalt känns det som.
Jag har precis skickat iväg ett mail.

I onsdags förra veckan var jag på intervju för jobb på McDonald's. Jag tyckte att det gick jättebra och kom ihåg mycket av koden som man skulle memorera. Jag kommer fortfarande ihåg den.
Senare på kvällen när jag kommit hem ringde Emma, som också varit på intervju. De hade redan ringt henne, och flera andra som varit där.
Då fick jag ångest. Har gått rund och haft ångest ever since. När telefonen ringer och det är dolt nummer hoppas hjärtat till och varje gång man kollar mejlen så håller man andan. Jag har väntat den där veckan nu, och hört varken positivt eller negativt.
Så nu tog jag tag i saken. Jag skrev ett mejl där jag frågade hur jag skulle tolka att de inte hört av sig, och om jag inte gått vidare, vad de lägger vikt på när de anställer nya. Så att jag skulle kunna göra ännu bättre ifrån mig. Hoppas dom svarar. Funderar på att ringa om jag inte får svar snart.
Har jag tur kan jag kanske övertyga dom.

Och detta är liksom inte bara ett jobb. Det är prestige också. Att det ska gå bra på sin första intervju skulle ju vara ganska trevligt för självkänslan. Och just nu känns det ganska surt, det kan jag erkänna.
Men som sagt, jag har precis skickat iväg ett mail.

Jump around all day long

En snabbis innan sovtime.
Kollade tillbaka på gamla bilder på min bilddagbok. Är glad att jag haft kvar min så länge för då finns allt man laddat upp kvar.
Likadant med bloggen. Jag skulle helst vilja byta till en annan adress eftersom den jag har nu är krånglig och lång, något jag inte tänkte på när jag gjorde bloggen.
Men med denna adress skulle då alla inlägg försvinna, och det är samma sak som minnen.
Och jag älskar den där känslan av nostalgi när man läser tillbaka.
Och jag kan verkligen få tillbaka samma känsla som när jag skrev inlägget som när jag läser det.
Hoppas ni också känner av det:)

Okej, jag behöver hjälp. Mitt hår är tråkigt. Nånting måste göras med det. Nu är det halv långt med ljusbrun färg och en hemsk råttfärgad utväxt.
Jag har haft lång, kort, nästintill svart, brunt, blonda slingor, platina blont med rosa och nu ljusbrunt.
Vad ska jag göra? Imorrn blir det till at lägga upp en bildmaraton på mina frisyrer på min bilddagbok.




Never fear the unexpected

Okej, tillbaka i civilisationen.

Kom hem för ungefär en halvtimma sen. Har inte varit inne på internet på flera dagar.
Kan summera de senaste eftersom att jag vet att ni vill veta.
I lördags var jag först på Ikea med familjen, sen bar det av till Fagersta för att besöka farmor. När jag kom hem så blev det snabbfixning och sedan hämtade jag och pappa upp Emma, pappa släppte av oss på bäckby och det blev lite party. Askul ett tag, bussresan hem var ett helvete. När vi kom hem kollade vi Gossip Girl och sov.
Igår vaknade jag och Emms upp hos mig, hon drog hem. Vi packade på varsitt håll. Hon och hennes far hämtade upp mig och efter ett snabbstopp på Ica för att inhandla proviant bar det iväg ut till Björnön. Där blev det mat, och sen kom Sara. Sen lekte vi med våra kameror.
Idag vaknade jag och Emma, vi var sega och kollade Step Up 2. Sen kom Sara och vi kollade the Notebook och sen kom hennes pappa och hämtade oss.

Slutsatser:
- Rinnande vatten är ett plus.
- Stuvade makaroner är asgott, även kalla.
- Jag hatar dålig ved.

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta ur hårsprayen ur håret. Ikväll blir det mys hos Cattis med henne och Emma.

You know I love you

Sitter mer tandborsten i mun och väntar på att min deo ska torka. Det är Ikea nästa för större delen av familjen Hammarström. Utom syrran, hon ska springa på stan.
Var hemma hos Emma igen igår, vi fotade och lekte lite lagom mycket med PS. Men jag blev så himla trött på slutet att jag inte visste vad jag höll på med utan sitället bara gjorde fel. Tror jag skelade rätt mycket också, brukar bli så när jag är trött.
Jag drog hem och sov, bara för att bli väckt klockan kvart över fyra av att Josefin står utanför mitt fönster och lyser med sin mobil. Jag släpper in henne och det visar sig att hon inte kan komma hem då bussarna slutat gå och hon inte har pengar till taxi.
Som den goda vän som jag är låter jag henne crasha för natten och lånar henne sedan en femma så att hon kan ta bussen hem. Dagens goda gärning.

There are certain people

Okej, dagen började asbra. Vaknade upp hos Emma tidigt och solen sken. Kom hem käkade frulle, kollade senaste One Tree Hill. Sen blev det This is England. Tyckte om den mycket, även om jag inte kunde titta på vissa på vissa partier.
De flesta som känner mig vet att jag är ganska känslig för film och tv där folk skämmer ut sig. Jag brukar trycka en kudde mot ansiktet och skrika eller sjunga så att jag inte hör.
Iallafall, jag började städa mitt rum, men sen ringde Petra för att säga hejdå, eftersom hon precis skulle sätta sig på ett plan till Spanien. Jag kom av mig med städningen.

Nu ska jag nog ut och springa. Jag har lite ångest i kroppen och det blir inte bättre utav att det är långfredag idag. Nej, nu måste jag ta mig samman. Och lite träning dämpar alltid ångest för mig. Iallafall i några timmar.

What I did I don't regret it anymore

Påsklov och jag firar med att lyssna på Mel på myspace. Snacka om begåvning. Kan inte tro att hon faktiskt går i min klass.

Jag var på intervju igår. Har sökt jobb på McDonalds som resten av stan. Det var verkligen mycket folk där.
Jag tyckte det gick riktigt bra, men jag kanske överskattade mig själv. Flera andra som jag känner ringde dom redan vid åtta igår kväll för ännu en intervju.
Men man skulle ju tydligen få ett mejl om man inte kom vidare. Men jag hoppas att de ringer. Jag tyckte det gick så himla bra och sen vill jag verkligen ha jobbet också. Jag som ska åka till England. (Kom ihåg att kolla flyg!)

Men det sura är liksom att jag blivit så himla säker på att det skulle sitta. Och när det gick så pass bra. Men jag fick höra att dom sökte hyfsat många också, och dessutom så hade de dröjt lång tid innan de hört av sig och kallat till nästa intervju.
Men det var ganska roligt, det var fyra i min klass som var där igår. Tanja åkte till Finland igår, så att jag vet inte hur det gick för henne. Men de hade varken hört av sig till Maja, mig eller Eve. Men till flera av våra kompisar. Det känns nästan som om de bojkottar Europa.

Lovet är iallafall någorlunda upplagt. Jag ska :
Plugga med Wistrand på onsdag, sen blir det tjejkväll med folk från klassen sen.
Torsdag tror jag vi bestämde att vi skulle ha sleepover i Emmas stuga.
Mina kusiner+ föräldar och farmor kommer hit imorrn för påskfirande.
Sen blir det väl till att fixa koreografi med Emma och Bella nåndag.
Sen hoppas jag på Romme, bara jag har råd :)

Jag smakar på ett regn

Jag är extremt trött, min msn segar totalt och min högra fot har somnat. Det blir alltså en snabbis nu.

Dagens plus:
+ Solskenet jag vaknade till.
+ Att jag köpt skor för 100 spänn.
+ Att min dator inte segade ihop idag.
+ Att jag fått skratta med Malin.
+ Den goda maten mamma lagat.
+ Jag och far har lagat min punktering.
+ Lukten av vårregn utomhus

Dagens minus:
- När jag glömde bort att jag hade punka på cykeln.
- Den allmänna pengabristen som råder i mitt liv.
- Att jag och Malin först drog till fel ställe och alla konsekvenser av det.
- Att folk inte ger Mel pris när hon är grym.
- Min borttappade svenskabok
- Mitt ostädade rum och mina otvättade kläder.

What hurts the most


Började dagen med att springa en runda med Cattis. Genom det konstaterade jag ännu en gång att jag måste få upp min kondition. Särskilt om jag ska kunna klara och springa Coopertestet senare den här terminen.
Pluas att eftersom min mamma har blivit värsta träningstönten så måstre jag komma igång ordentligt igen, för det kan inte vara så att morsan kommer i bättre form än mig. Jag tycker ju faktiskt om att träna.
När jag kom hem lyssnade jag på Cascada, vet inte varför jag gillar den låten. Enligt mig så borde jag inte gilla Cascada alls. Sen har jag legat i sängen och kollat på One Tree Hill. Tacka Gud för den serien i princip.

Gårdagskvällen spenderades på Växhuset med en massa musik och fotning.
Kvällen ska inte bli sämre idag, och så fort jag käkat ska jag bege mig de 400m hem till Emma för att heja fram Christer Sjögren till vinnare.
Eller nej, jag vet inte vad han gör där och det är tydligen väldigt många som tycker likadant. Undrar hur han då lyckades ta sig till Globen från första början.
Och är den bara jag som tycker Charlotte Perrelli alltid ser likadan ut?
Okej, klädbyte, mat, Emma. Vi hörs!

99 luft ballong

Jag är i skolan nu.
Jag har precis fixat klart min samhällskunskapsuppgift.
Det var det som jag skulle gjort igår. Men jag satt och skickade gamla bilder till Alex istället.

Dagen började bra, jag kom med första bussen och sen tog inte ens tio minuter. Det skulle vara dåligt väder idag, men solen skiner. Jag har ingen matte idag, ska istället kolla på estettreornas projektredovisning. En dansföreställning på två timmar. Men vi elever här går gratis.
Sen ska jag hem och sen ner på stan till Väx för att fota i ett par - tre timmar. Sen får vi se vad som händer.

Jag kunde inte sova igår och låg och kollade på MTV. De listade top 100 One hit Wonders.
De spelade den här låten, jag hade helt glömt bort den.
Men här är den, Nena - 99 Luft ballong

I want to break free

Okej, en dryg timme senare och ska ska ska ska plugga.
Ge mig sommar !
Kom precis på att jag ska typ ta bort en sak från min sommarlista. Eller iaf från min se fram emot lista.

Här har ni den;
- Påsklov
- Ukraina
- England
- Dansföreställningarna
- Alla lediga skoldar
- Varmare väder
- Skolavslutningen
- Bad
- Grillkvällar
- Gotland med alla människor som ska komma dit
- Medeltidsveckan
- Thailand

Okej, det var många saker. Så om jag inte gör klart det här nu, då måste jag gå upp nio varje dag på lovet. Haha. Men det kan gå. Jag försöker.

Bra music förresten, The Coral - Dreaming of you




Kom ihåg mig då

Tänkte dela med mig lite av mina tankar.

Tänkte bara säga att det alltid finns två sidor av saker, och man kan oftast välja själv hur dåligt respektive bra man kan må. Jag hade ett problem förut att jag inte kunde ta ut riktig glädje till hundra procent. Det är annorlunda nu.
Visst vet de flesta att livet inte är någon dans på rosor och att det händer både bra och dåliga saker. När det händer en dålig sak, då finns det alltid en positiv sida. Alltid. Också tvärtom.

Men man kan faktiskt välja att fokusera på det positiva, det kan vara vad man lärt sig, eller minnet av hur lycklig man en gång varit.
Det driver mig, vill jag verkligen vara olycklig när jag vet hur lycklig jag verkligen kan vara? Svaret blir givetvis nej. Då plockar man fram känslorna som fick en att må så bra. Man tänker på hur jävla underbart det var. Och så har man något att kämpa för.

Så jag tänker fortsätta se de bra sakerna i allt, för det får mig att orka. Det ger mig ett mål. Och när jag verkligen mår bra, när jag verkligen känner frid inombords., då gör jag allt av det. För man vet aldrig när man kan behöva den känslan igen.


Just nu lever jag på känslan av sommar, alla mina planer. Och även om jag vet att kanske bara hälften kommer att bli av, så ger det ändå mig energi att fortsätta.
 image20
Det blir ialla fall Peace&Love i sommar. Biljetterna är köpta!

It backfired at the disco

Just nu sitter jag på mitt rum och fryser och dricker blåbärsyoguhurt med sked. Spillde precis på mina byxor och det regnar ute. Blir det bättre eller vad?
Men det blir nog en helt okej dag.
Blir oftast så när man kommer upp någorlunda tidigt och gör något ovärt istället för att bara sitta och stirra tomr framför sig, möjligvis då på tvn.
Nu tänker jag byta byxor, äta upp min yoghurt och bege mig till bussen. Men inte i den ordningen :)

Perfection will not come

Har legat nere här nån vecka nu. Jag har inte alls varit sugen.
Men nu är jag tillbaka och det ska nog hyllas med att kolla ett OTH-avsnitt innan läggdags.

Vi har fått i uppgift att skriva en uppsats i skolan. Antingen om att speciell minne man har av en låt, eller om musikens innebörd för en själv och andra. Jah brukar nästan aldrig kunna skriva sånt på en gång, utan jag måste smälta det lite grann först. Men i måndags när jag satt på lektionen skrev jag så att pennan nästan brann.
Jag skrev att jag trodde musiken kan påverka så otroligt mycket eftersom den har förmågan att framkalla känslor hos personer.
Och det är fick jag ännu ett bevis på alldeles nyss. Jag sitter här på rum efter en misslyckad cykelpunkteringslagning och ett kort telefonsamtal med Petra.
Och slår på lite music. I tio minuter satt jag har och sjöng som om nåns liv hängde på att jag sjöng. Så otroligt skönt, och så bra helt enkelt. Sen blev det en låt som alltid kan få mig på bra humör. Alltid. Så jag bjuder på den nu (med någon fin video av Kate och Jack från Lost)
The Fray - All at once

fix&plugg

Jag gick upp hyfsat tidigt idag, runt tio:)
En timma senare kom Emma och hämtade upp mig och det var ut i hennes stuga för att plugga satan. Vilket vi mycket riktigt gjorde. Jag fick nästan hela mitt geografiarbete klart och det var himla skönt. Ska bara finslipa lite på det imorrn i skolan så att det är klart tills på tisdag.
Vi var iaf där väldigt länge, och sedan vif halv nio bar det av hemmåt igen.
Tiden efter det har spenderat till 5% med att städa, vilket var det jag verkligen behävde göra, och resterande 95% vid datorn. Så kan det gå,
jag har försökt göra om min blogg lite grann. Men jag kan ju absolut ingenting!
Min kunskap om html-koder sträcker sig så pass långt att jag kan göra en lunar presentation, sen tar det stopp.
Jag vill ha den där blomman i det nedanstående inlägg som en header elr vad det nu kallas...
Den ska iaf ligga bakom "Pollenchock och Stjärnfall" fast åt höger. Hjälp mig någon?!

När ny layout kommer, då ska detta fasiken bli en seriös blogg!
haha, (vem säger fasiken nu för tiden?)

Men jag bjuder den som fixar på glass, jag svär.


-

image19

Sommarsommar :)

blommbg